Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


studio ENGLISH

Ma már nem kérdés a nyelvtudás szükségessége. Az angol nyelvtudásé főleg. Kikerülhetetlen. Rengeteg állás itthon is csak nyelvtudással tölthető be. Több éve szó van róla,előbb-utóbb biztos bevezetésre kerül, hogy csak középfokú nyelvvizsgával lehet felsőoktatási intézményt elkezdeni! Nem befejezni, elkezdeni! Így előbbre tolódik a nyelvvizsga megszerzésének ideje. Ideális esetben a középiskola első két évében lenne jó megszerezni, hiszen a másik változtatás, hogy a felvételihez egy emeltszintű érettségi is kell, amire jellemzően az utolsó két évben készülnek. A mostani szabályzás szerint (amikor is a diploma megszerzésének feltétele a nyelvvizsga) sem szerencsés a nyelvvizsgát az utolsó percre hagyni, az egyetem első éveiben sok új hatás éri a diákokat, nem biztos, hogy nagy energiákat tudnak a nyelvtanulásba fektetni ezekben az időkben. Felelős szülőként a nyelvvizsgáról így már 5-6. osztályban el kell kezdeni gondolkodni. Egy középfokú nyelvvizsgára 500-600 óra iskolai tanulásra és ugyanennyi óra otthoni tanulásra van szükség. Legtöbbször az iskolai keretek között nincs mód begyakorolni a vizsgafeladatokat illetve céltudatosan a vizsgára készülni. Az utóbbi 2-3 évben az is változóban, hogy a diákok nem állnak meg a B2 vizsgánál, hanem azt megszerezve rögtön folytatják a tanulást a C1 (felsőfokú) nyelvvizsga irányába, mely megszerzésével még több pluszpontot szereznek a felvételin.

 

Tatán, a  studio English-ben főleg 2-3 fős kis csoportokban tanulunk, de persze többen az egyéni órákat választják. A csoportokba év közben is lehet jelentkezni, azonos szintű nyelvtudás és igény alapján lehet csatlakozni,szükség esetén 1-2 megelőző egyéni órával pótoljuk a csoport által már elsajátítottakat. A kiscsoportos tanulás mondható a  legcélravezetőbbnek tapasztalatom szerint, hiszen azonos tudásúak között zajlik beszéd, gyakorlás kötetlen légkörben.

Az általános iskola felsős diákjaival a leendő nyelvvizsgák feladataira is készülő, az iskolai haladás ütemét  figyelembe vevő gyakorlást végzünk,  bővített szókészletet és nyelvtant tanulunk.

 

 A városközpontban, fiatalos-kreatív környezetben.Csak egy füzetre és egy mappára van szükség, minden egyebet biztosítok. Ha  hamarabb érkeznek sem baj, hiszen a kényelmes előszobában és konyhában addig tudnak várakozni, nem kell az utcán eltölteni az időt. Ott angol lapokat, könyveket nézegethetnek, akár tanulhatnak is. Saját angol kis-könyvtáramból lehet (kell?!) kölcsönözni. 

 Általányadózóként számlaképes vagyok!!

Érdeklődés:  0630-5594061 számon

 

whatsapp-image-2019-08-20-at-08.34.29-1-.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

studio_english_head--002-jpg.jpg